Fair Play

Wat is Fair Play?

Fair Play houdt in dat je speelt volgens de regels van de sport en je je eerlijk en sportief gedraagt. Fair Play is van belang in elke sport en dus ook in de tennissport. Op en naast de baan dient iedereen – van recreant tot topspeler, leraar of vrijwilliger – zich integer en respectvol te gedragen. De KNLTB draagt Fair Play actief uit aan alle betrokkenen bij de tennissport. Fair Play draagt namelijk bij aan een veilige en plezierige sportbeoefening. En wie het plezier in tennis behoudt, blijft de sport langer beoefenen! 

Fair Play | KNLTB

Vertrouwenspersoon

Het kan gebeuren dat je tijdens of na het tennissen te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie. Heb je als lid van TV Lisserbroek te maken met ongewenst gedrag van tennissers, trainers/coaches, of andere mensen die bij tennisactiviteiten zijn betrokken, waarbij dit gedrag zich in de context van de verenging heeft afgespeeld? Meld je dan bij het bestuur.


Wil je dat niet, dan kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon van KNLTB of NOC*NSF. Je kunt daar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van ongewenste omgangsvormen, als je vragen hebt over dit onderwerp of bij situaties gerelateerd aan de vereniging waarbij je het gevoel hebt dat je niet bij het bestuur terecht kunt. 

De KNLTB heeft hierover informatie op haar website staan: 

- Meld een misdraging

Ernstige misdragingen – meldplicht 

In geval van ernstige misdragingen (zoals fysiek geweld, doping, matchfixing en seksuele intimidatie) is iedereen die bij de tennissport op wat voor manier dan ook betrokken is, verplicht dit te melden bij het bestuur van de verenging of (rechtstreeks) bij de KNLTB. De bond neemt de zaak dan over en handelt deze af. Zaken die doping en seksuele intimidatie betreffen worden overgedragen aan het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Er kan er ook rechtstreeks bij het ISR worden gemeld.  

Een misdraging, wat nu? | KNLTB

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 252 417 357

T.V. Lisserbroek

Kikkerbeetstraat 3
2165 WB Lisserbroek

KVK-nummer

40595596