De banen

De banen, regels en onderhoud


Voor de banen gelden de volgende regels:

1. Het is niet toegestaan glaswerk en kauwgom op de baan mee te nemen
2. Afval meenemen en in de daarvoor bestemde bakken doen
3. Er mag alleen gespeeld worden met goed tennisschoeisel
4. Het is verboden te roken op de banen
5. Niet betreden als de banen onbespeelbaar zijn

Lees hier: het baanreglement

De banen zijn onbespeelbaar:

  • Als er sneeuw op de banen ligt. Het verwijderen van sneeuw is NIET toegestaan, omdat de mat beschadigd kan worden en er infill wordt meegenomen. Bovendien ontstaat bij het betreden van de baan ijsvorming die zich aan de toplaag vasthecht die daardoor langzamer ontdooit. Betreden van banen die besneeuwd zijn is daarom verboden.
  • Als er ijzelvorming is. Het is uit veiligheidsoverweging sterk af te raden om bij ijzel de banen te betreden.
  • Gedurende een dooiperiode, zolang de vorst niet uit de bodem is verdwenen. Tijdens dooi na een lange vorstperiode is bespelen van de banen verboden, zolang de vorst nog niet helemaal uit de grond is, omdat het water in de bovenlaag niet kan wegzakken.

Tijdens een aanhoudende vorstperiode is spelen geen bezwaar.

Als de banen na een flinke vorstperiode ontdooid zijn kan de mat enigszins los van de ondergrond zijn geraakt. De ballen zullen dan minder hoog opstuiten. Zodra de weersomstandigheden het toelaten en stabiel zijn, gaat de onderhoudsgroep de banen walsen zodat de toplaag weer goed hecht aan de ondergrond.

In de loop van het jaar wordt er steeds infill (gravel) aangevuld. Deze infill zorgt ervoor dat de pool van de mat niet wordt platgetrapt, hetgeen absoluut noodzakelijk is voor het behoud van de banen.

Voor vragen en meldingen van schade kun je terecht bij de onderhoudsgroep. Deze bestaat uit:  Theo Bon, Henk den Butter en Kees Leijten